donderdag 2 augustus 2012

Uitstap TRACK met bewoners van WZC De Vijvers


Op 31 juli bezochten we met de bewoners van De Vijvers een deel van de tentoonstelling TRACK.


We startten in het S.M.A.K. met in de inkomhal het werk van Tobias Putrih. De senioren waren onder de indruk van hoe fijn de meubeltjes gemaakt waren, en dat de kunstenaar er toch wel veel werk in gestoken moet hebben.

Nadien bekeken we de video van Javier Téllez. Een dame merkte op dat ze het beeld van Promotheus toch wel veel mooier vond dan het Afrikaanse beeldje dat ernaast geprojecteerd werd.

In het Citadelpark bezochten we het werk van Elmgreen en Dragset: een glazen kist met daarin bladeren. Van het gesprek over de natuur belandden we in het verleden van de bewoners. Een man vertelde dat zijn vader, toen hij zijn vrouw leerde kennen, liefdesbrieven schreef op afgevallen bladeren, die hij nog steeds bewaart en die ook nog volledig intact zijn, net als de bladeren in de glazen kist!

Na het rustige museakerkhof van Leo Copers wandelden we naar de installatie van Sven Augustijnen, waarbij één van de bewoners direct herkende dat dit een Congolese fiets was. De verduidelijking van het verhaal van de moord op Lumumba vonden ze wel nodig om de installatie te begrijpen, eigenlijk iets wat voor alle TRACK-werken geldt.  

Na de wandeling in het park bezochten we ook nog even het Museum voor Schone Kunsten en na een kopje koffie in de cafetaria keerde iedereen voldaan huiswaarts.


Sylvie Van Hulle – vrijwilligster voor ‘TRACK in Residence’ in De Vijvers.
Sylvie gaf tijdens de rondleiding een toelichting bij de werken.





















Geen opmerkingen:

Een reactie posten