dinsdag 28 augustus 2012

Vervolg project ‘Gezongen dialogen’ in De Liberteyt op 24 augustus 2012



Verslag door vrijwilliger:

 Vrijdag 24 augustus zat Simon van het REC Radiocentrum ons om 14 uur al op te wachten om iedereen, jongeren en bewoners, klaar te stomen voor de grote stap naar de uiteindelijke opnamesessies van volgende week. Er werd beslist om in 2 groepjes te werken maar het enthousiasme was zo groot dat iedereen er toch van in het begin bij wilde zijn en even kwam piepen.
Sabrina beet de spits af met The Kooks en hun lied ‘Naive’. Richard, die van alle muziek houdt als die maar mooi is, repliceerde met het lied ‘Daar bij die molen’. Zelf was hij niet echt tevreden van zijn prestatie, hij vond dat hij vals zong. Annelies stelde hem en iedereen op zijn gemak met de woorden ‘schoon vals is ook niet lelijk’. Ook Suzanne had haar twijfels, ‘ik kan het niet’, maar zong toch dapper met Ghislaine ‘Douw douw doet uw oogjes toe’.
Iedereen had  flink geoefend en zijn tekst ingestudeerd, de repetitie verliep vlot. De eerste verlegenheid werd afgeschud, er werd moed verzameld en het goedlachse enthousiaste personeel deed de vonk overslaan! Kijk, zo zat de sfeer zat er goed in. ‘Oya Lele, Iedereen voelt zich goed….’ (K3)
De bedoeling van ‘Gezongen dialogen’ is om voor elkaar te zingen. Maar wie zingt nu voor wie, welke jongere voor welke bewoner? Deze beslissing was voor sommigen snel gemaakt, andere aarzelden. Maar een echt probleem was het niet.

Ook deze namiddag werd een aaneenschakeling van fijne momenten. 'Alle Menschen werden Brüder', uit de negende Symfonie van Beethoven, dat gezongen zal worden door Flora, was hier zeker op zijn plaats.
Deze namiddag doet het beste vermoeden voor de opnames van ‘Gezongen dialogen’ volgende week.
Vele liedjes bleven mij nog het ganse weekend nazinderen. Ook voor mezelf is dit een ervaring om nooit te vergeten.

Kathleen Ramboer













Geen opmerkingen:

Een reactie posten