donderdag 23 augustus 2012

Start project 'Gezongen dialogen' in De Liberteyt op 22 augustus 2012


Verslag door vrijwilliger Kathleen Ramboer:

Op woensdag 22 augustus ging het project “Gezongen dialogen” van start in De Liberteyt te Wondelgem, onder vakkundige begeleiding van Simon van het REC radiocentrum. Het werd een fijne, soms emotionele confrontatie tussen de geliefkoosde muziek van de jongeren en die van de bewoners van het woonzorgcentrum.
Sommige liedjes bleken gekend door alle leeftijden, maar dan in een andere uitvoering. Zoals “Killing me softy”, gezongen door Roberta Flack en later herwerkt door The Fugees, met hiphop-invloeden.
De meeste muziekkeuzes van zowel jongeren als bewoners bleken gekoppeld aan een persoonlijk verhaal. Verhalen die ontroeren, doen glimlachen  en ook onze multiculturele maatschappij weerspiegelen.
Een greep uit het beluisterde, gezongen en of gekozen repertoire: kinderliedjes, slaapliedjes, schlagers, Yves Duteil, Madonna, Louis Armstrong, K3, Frans Bauer, Twee ogen zo blauw, Chérie, The Kooks, Jo Leemans, Nicole en Hugo, de Lambada, The Fugees, Frank Sinatra, Rob De Nijs, enz. Oneindig gevarieerd. De swingende “Lambada” en speelse “Ola lel e” van K3 zorgden voor een vrolijke blije noot. En kippenvel kregen we toen de bewoners “J’attendrai” met hun volle hart zongen, het liet niemand onbewogen. Ook “La mer” zorgde voor een  emotioneel moment. Tot afscheid gaf een bewoner iedereen een fikse handdruk wat we echt waardeerden.
Deze muzikale namiddag was boeiend, confronterend, gezellig en doet ons reeds uitkijken naar vrijdag 24 augustus. Dan worden de liederen verder ingeoefend en nemen we alvast een kijkje in de studio, die ingericht is in het woonzorgcentrum en waar volgende week alles opgenomen zal worden.

Kathleen Ramboer

















Geen opmerkingen:

Een reactie posten