donderdag 16 augustus 2012

Bezoek aan TRACK met de bewoners van WZC De Liberteyt op 10 augustus 2012


Verslag door vrijwilliger Kathleen Ramboer:

 Ons bezoek aan TRACK met 5 bewoners van het woonzorgcentrum De Liberteyt en een aantal vrijwilligers en personeel startte onder een stralende zon aan de Ottogracht. Het videowerk van Emilio Lopez-Menchero werd door iedereen aandachtig bekeken en beluisterd. De kunstenaar liet ditmaal geen Tarzankreten horen, maar voor de camera ingezongen liederen van bewoners van de wijk Moscou en Bernadette. Vooral de anderstalige liederen van verschillende culturen vielen in de smaak (“Het is eens iets anders”(Jeanneke)).

De volgende halte werd het project “We the people” van Danh Vo in het MSK. De in koper gereproduceerde onderdelen van het Vrijheidsbeeld lokten deze reactie uit: “Dat moet veel geld gekost hebben” (Suzanne). Jeanneke had meer belangstelling voor de oude schilderkunst in de zaal ernaast: “Dat vind ik zeer schoon”. Ondertussen discussieerde een vrijwilliger samen met een bewoonster, aan de hand van een afbeelding over de vraag welk onderdeel van het Vrijheidsbeeld op de grond van het MSK uitgestald ligt. Is het een plooi van de mouw of van het kleed? Een onderdeel van het Vrijheidsbeeld was een welkom decorstuk voor de groepsfoto.

Een kleine wandeling door het Citadelpark riep jeugdherinneringen op bij Suzanne: “Hier heb ik dikwijls aan de grot gezeten”.

Onze tijd was jammer genoeg beperkt en, zoals vaak gebeurt bij leuke dingen, snel voorbijgevlogen. Er restte enkel nog wat tijd voor een verfrissend drankje en een fijne korte babbel onder de zonneparaplu’s op het terras van het SMAK.

Verder wil ik iedereen die zich ingezet heeft voor deze uitstap bedanken.

Kathleen Ramboer



















Geen opmerkingen:

Een reactie posten