donderdag 5 juli 2012

MAAK DEEL UIT VAN ‘GEZONGEN DIALOGEN’


Zing mee in het videokunstwerk 'gezongen dialogen' én leer de knepen van home-recording. 

Tijdens de Gentse stadstentoonstelling TRACK (mei-september) kan je in de Oude Stadsbibliotheek het kunstwerk van Emilio López-Menchero ontdekken (zie afbeelding hieronder). De kunstenaar toont inwoners (jong en oud) uit twee Gentse volkswijken die voor de camera een lied zingen. Zo komt een gezongen dialoog tot stand tussen wijken, persoonlijkheden en generaties.


 

KUNSTWERK[t]
en REC Radiocentrum maken in augustus 2012 een volledig eigen versie van dit kunstwerk in het woonzorgcentrum De Liberteyt in Wondelgem. Hier zijn het de ouderen en de jongeren die voor elkaar zingen. We zijn nog op zoek naar kunstminnende jongeren die graag deel willen uitmaken van dit project.
Wie zoeken we?

Jongeren tussen de
16 en 30 jaar die al zingend in dialoog willen gaan met enkele bewoners van De Liberteyt en zich kunnen vrij maken op 22, 24, 29 en 30 augustus, telkens tussen 14u en 17u. Een boeiende muzikale ontmoeting staat je te wachten.

Wat mag je verwachten?

Vier namiddagen werken we rond het kunstwerk van Emilio López-Menchero, en dan vooral aan de versie die we zélf zullen maken in het woonzorgcentrum. Maak er kennis met de bewoners, en ga onder begeleiding van een professionele muzikant al zingend met hen in dialoog. Dit wordt op camera vastgelegd en verwerkt in het videokunstwerk ‘Gezongen dialogen’. Tijdens het “TRACK in Residence” parcours worden dit en andere kunstwerken in verschillende woonzorgcentra tentoongesteld. (www.trackinresidence.blogspot.be)

Met dit project maak je niet alleen een heus kunstwerk; je leert er ook iets mee. Deelnemen betekent ook dat we je leren om een stemopname te maken, met behulp van basismateriaal. In ruil voor je deelname krijg je dus ook een
gratis workshop home-recording.

Wil jij deel uitmaken van dit kunstzinnig muzikaal project en tegelijkertijd ook leren opnemen? Stel je dan kandidaat via het
inschrijvingsformulier!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten