maandag 3 september 2012

Opnames videokunstwerk ‘Gezongen Dialogen’ in De Liberteyt



woensdag 29 en donderdag 30 augustus 2012

Verslag door vrijwilliger:

Op woensdag had iedereen wel wat kriebels voor wat komen zou. De opnames in een ‘echte’ muziekstudio, geïnstalleerd in de vergaderzaal,  gingen van start om 14 uur. De studio was echt imposant met allerhande materiaal dat er voor zorgde dat de stem van de zangers en de muzikale begeleiding van Thomas zo optimaal mogelijk klonken. Muziekproducer Simon en cameraman Gieljan bleken deskundige begeleiders. Het enthousiaste personeel van De Liberteyt zorgde voor morele steun, assistentie en de nodige drankjes want ook nu was het een zonnige dag.
Enkele bewoners hadden een persoonlijk voorwerp bij dat verwees naar het gezongen lied.
Suzanne en Ghislaine beten de spits af met hun liedje ‘Dauw dauw kindje dauw’ en gingen zo zingend in dialoog met muzikant Thomas.

Zowel op woensdag als op donderdag werden er 7 liederen opgenomen.
Net zoals bij profs, werd een lied meerdere malen ingezongen. Niemand bleek dit erg te vinden en bleef zingen tot alles prima klonk. 

Tot slot, om het geheel af te ronden brachten Rosita, Fernanda en Flora hun lievelingslied  ‘J’attendrai’ voor jongeren Lamin, Silke en Fleur. Een innige afsluiter.

ik vond het twee boeiende muzikale middagen. Ook mijn technische muzikale kennis kreeg een duwtje want Simon eindigde de woensdagopnames met een kleine workshop home-recording.
Iedereen is benieuwd naar het resultaat van deze unieke muzikale samenwerking tussen verschillende generaties. Niet te missen dus het Toonmoment op donderdag 6 september om 14 uur in De Liberteyt!

Kathleen Ramboer

Dit project kwam tot stand i.s.m. REC Radiocentrum  http://www.radiocentrum.be/blogoverzicht/nieuwe-workshops-radiohoofden-gezocht














Geen opmerkingen:

Een reactie posten